HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.05.2016.

Proslava Tijelova na Trnjanskoj Savici

Župa blaženoga Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, predvođena župnikom vlč. Antunom Vukmanićem, drugi je put blagdan Tijelova proslavila procesijom na ulicama ovoga dijela grada.

Slijedeći državnu, papinsku i župnu zastavu po ulicama Savice, pjesmom se i svetopisamskim tekstovima častilo Presveto, taj svečani vanjski znak štovanja sakramenta euharistije.

Živa Crkva je time svjedočila svoju vjeru i pokazala životnost i aktivnost župne zajednice koja već 16. godinu strpljivo čeka svoju crkvu.

Procesija je krenula od OŠ Jure Kaštelana koja je još uvijek privremeni sakralni prostor gdje se održavaju nedjeljna i blagdanska misna slavlja, potom je skrenula na plato pa u park u kojemu je predviđen prostor za gradnju crkve posvećene blaženomu Alojziju Stepincu te stigla pred kapelicu Pastoralnoga centra koji nosi Stepinčevo ime. Ondje je bila i završna postaja.

U svečanoj procesiji s Presvetim sudjelovalo je do sada najviše vjernika različite dobi: od djece u bjelini i košaricama s cvijećem, preko ministranata i bogoslova, mladih i odraslih koji su svojom pjesmom priključili pjesmi Župnoga zbora.
Privuklo je to na balkone i stanovnike okolnih zgrada te prolaznike.



Pripremu i svečano ukrašavanje privremenih postaja te dežurstva uz njih, kao i održavanje reda, uzorno su organizirali sami župljani, uz potporu članova Udruge veterana 148. brigade HV-a s našega područja.

Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: