HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.11.2016.

Proslava Svih svetih u Obrežu Vivodinskom



Blagdan Svih svetih, 1. studenog 2016. obilježen i po kapelama vivodinske župe. U utorak, 1. studenog 2016., kada slavimo sve svece i svetice koji su ovozemaljskim životom uspjeli biti opravdani i koji su oprali svoje haljine u krvi Jaganjčevoj, u našoj župi slavljene su svete mise u kapeli svetog Ivana Krstitelja u Stojavnicama, u kapeli svetog Nikole u Obrežu Vivodinskom i u popodnevnim satima na groblju na Petruš Vrhu.

U kapeli svetog Nikole sakupio se impresivan broj vjernika na svetoj misi koju je predvodio župnik Andrija Markač te u svojoj homiliji istakao, potaknut govorom o blaženstvima, da smo svi mi pozvani na svetost – svatko u svom staležu. Naglasio je da smo mi djeca Božja i to bismo trebali doista i biti, čineći male dobre stvari, jer za postati svecem nije potrebno mučeništvo, već minijaturni rad na samom sebi i doprinos životu zajednice.

Jedna bakica je primijetila da bi bilo dobro kada bi „Sesvete“ bile nekoliko puta u godini, jer bi crkve bile češće ovako pune, a i grobovi naših pokojnika bi kroz cijelu godinu izgledali manje zapušteno.

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: