HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.03.2022.

Proslava svetkovine sv. Josipa na Trešnjevci

Župa sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci proslavila je svetkovinu zaštitnika župe u subotu 19. ožujka. Središnje slavlje predvodio je vlč. Tomislav Šagud, župnik Župe Presvetoga Trojstva u Prečkom. U homiliji je istaknuo da sveti Josip nije samo moćni zagovornik u ostvarenju materijalnih pomoći, nego i primjer za nasljedovanje njegovih kreposti, osobito pouzdanja u poteškoćama i ustrajnosti u poslušnosti Božjoj riječi.



Župljani i hodočasnici za svetkovinu su se pripremali tijekom devet srijeda i devetnicom uoči proslave. Tema devetnice bila je „Sveti Josipe, pomozi nam, štiti nas, osnaži nas i zagovaraj nas.“ Ti zazivi preuzeti su iz tridesetodnevne pobožnosti svetome Josipu i upućuju na nužnu potrebu utjehe i zaštite svetoga Josipa u vremenu koje još uvijek pokazuje opasnost od širenja bolesti, ali i rata koji se događa u Ukrajini. Devetnicu su predvodili svećenici iz Družbe Misionara Krvi Kristove Ilija Grgić i Stjepan Ivan Horvat. Misionari su u središte svoga naviještaja stavili Božju riječ, sudjelujući u župnoj korizmenoj inicijativi svakodnevnog čitanja novozavjetnih ulomaka iz Svetog pisma. U pobožnostima svetom Josipu izmjenjivale su se zajednice koje djeluju u Župi.



Tijekom dana i slavlja osam svetih misa veliki broj župljana, hodočasnika i štovatelja svetog Josipa sudjelovalo je u pobožnostima i euharistijskim slavljima, ispunjavajući tako svoje zavjete i dajući zahvalu za neprestanu zaštitu svetoga Josipa.


Župa sv. Josipa Zagreb - Trešnjevka
 
Ispišite stranicu: