HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.11.2016.

Proslava svetkovine Krista Kralja u Domaslovcu



Župa Krista Kralja u Domaslovcu proslavila je u nedjelju, 20. studenog 2016. godine svetkovinu Krista Kralja, te time obilježila 14 godina svoga postojanja.

Središnju misu s početkom u 11 sati predvodio je nadbiskupijski ekonom, preč. Konrad Žižek, koji je ujedno bio prvi župnik ove župe. Ovo euharistijsko slavlje uljepšali su župljani odjenuvši tradicionalne samoborske narodne nošnje. Preč. Konrad je propovijedao o Kristu Kralju koji je bio upravo pokraj onih koji su sumnjali, koji su ga vrijeđali.

Svu svoju ljubav Krist je prelio u euharistiju. Prečasni Konrad je ostavio mnogo lijepih misli, ali sve se daju sažeti u jednu rečenicu: "Ako je Bog na prvom mjestu, sve je na svom mjestu."

Na večernjoj misi u 18 sati, koju je predvodio župnik Branimir Budinski, djeci su podijeljene krune koje su dan prije sami izrađivali kako bi dodatno obogatili ovu svetkovinu.

Župljani su se za ovu svetkovinu pripremali kroz trodnevnicu. Na prvi dan trodnevnice, u četvrtak, euharistijsko slavlje je predvodio vlč. Ivan Lastovčić, koji i sam dolazi iz ove župe. U svojoj propovijedi vlč. Ivan se osvrnuo na problem zadovoljavanja oprečnim životom koji ne prihvaća Krista, ali ostavio je misao koja odzvanja u ušima: "Ako Krist ne prebiva u našem domu, to nije dom, već ruševina." Nakon euharistije vjernici su ostali u crkvi na klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom.


   
U petak, na drugi dan trodnevnice, euharistijsko slavlje je predvodio profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, vlč. Anđelo Maly. U svojoj propovijedi vlč. Anđelo je spomenuo važnost riječi u našem svakidašnjem životu, naglasivši našu ovisnost o Isusovoj riječi. U propovijedi se osvrnuo na grad Vukovar i branitelje koji su položili svoj život na oltaru domovine, a čije žrtve smo se spominjali na taj dan.

Treći dan trodnevnice, u subotu, euharistijsko slavlje predvodio je fra Vatroslav Frkin. Fra Vatroslav je u svojoj propovijedi pričao o obitelji. Naglasio je važnost molitve u obitelji, osvrnuvši se na riječi Drugog vatikanskog koncila: "Obitelj je Crkva u malom."

Nakon euharistije župni zborovi su održali koncert povodom spomendana sv. Cecilije.

Lovro Mihelić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: