HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.09.2021.

Proslava svetkovine Imena Marijina u Župi Pohoda BDM u Čučerju

U Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju ovog četvrtka, 9. rujna, započinje trodnevna duhovna priprava za tradicionalno župno proštenje "Ime Marijino". S radošću pozivamo sve prijatelje, hodočasnike, dobročinitelje koji su svojom ljubavlju i otvorena srca pomagali i još uvijek pomažu našoj Župi da se okupimo pod Njezinim milosnim plaštem te u veselju i zajedništvu proslavimo Marijino Ime! Misna slavlja održat će se u montažnoj crkvi u Čučerju.
  • U četvrtak, 9. rujna, svetu misu u 19:00 sati i klanjanje predslavit će vlč. Luka Brešić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca iz Velike Gorice.
  • U petak, 10. rujna, svetu misu u 19:00 sati predslavit će vlč. Ivan Torbar, dok će pjevanje animirati župni zbor Župe Donja Lomnica
  • U subotu, 11. rujna, svetu misu s početkom u 19:00 sati predlavit će mons. Juraj Batelja. Pjevanje će animirati HPKD Bosiljak i to u povodu velike proslave 125-te godišnjice. Nakon svete mise, HPKD Bosiljak će u 20.30 sati na školskom igralištu OŠ Čučerje održati svečani koncert.
  • U nedjelju, 12. rujna, na sam dan proštenja, bit će četiri svete mise tijekom kojih će biti prilika za svetu ispovijed:
- u 6.00 sati - misa zornica, predslavi domaći župnik vlč. Marko Torbar
- u 9.00 sati - sveta misa, predslavi mons. Zlatko Koren
- u 11.00 sati - svečana hodočasnička misa, predslavi mons. Zlatko Koren
- u 18.00 sati - sveta misa, predslavi Višeslav Foretić, mladomisnik

Tjedan dana nakon proslave proštenja, u subotu 18. rujna u 10.30 sati u montažnoj crkvi u Čučerju bit će svečana misa za hodočasnike, polaznike 290. Zavjetnog hodočašća grada Zagreba. Misu će predslaviti: mons. Mijo Gorski. 


 
Ispišite stranicu: