HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.11.2021.

Proslava sv. Katarine Aleksandrijske i 380 godina franjevačke prisutnosti u Krapini

U franjevačkoj crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u Krapini u tijeku je duhovno-molitvena devetnica u čast zaštitnice crkve, samostana i vjernika te 380 godina Franjevačke prisutnosti u Krapini.

Tako su do sada pobožnosti i sv. Mise predslavili: p. Milan Krišto, provincijal HFP sv. Ćirila i Metoda, bivši gvardijani p. Rikard Patafta,  p. Petar Žagar, p. Ferdo Posavec,  p. Franjo Jurinec, kao i domaći župnik vlč. Davor Štuljan i vojni dekan u Đakovu preč. Vladimir Mandura. U utorak 23. studenoga  u 17.30 nakon pobožnosti krunice i litanije uslijediti će misno slavlje koje će predslaviti preč. Vladimir Drnetić, dekan i župnik Župe sv. Križ Začretje. U srijedu 24. studenoga nakon pobožnosti krunice i litanije uslijediti će misno slavlje koje će predslaviti p. Vlado Mustač, župnik u Đurmancu, a nakon sv. Mise prikazati će se kratki film o sv. Katarini Aleksandrijskoj.

U četvrtak 25. studenoga 2021. na sam blagdan sv. Katarine Aleksandrijske u 18.00 svečano misno slavlje predvodit će mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.
Darko Fiket
 
Ispišite stranicu: