HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.10.2016.

Proslava misijske nedjelje u Zaprešiću



Misijska nedjelja svečano je proslavljena 16. listopada u zaprešićkoj Župi sv. Petra ap. Misu je predvodio zaprešićki dekan i upravitelj župe Ivan Frkonja.

Euharistijsko slavlje koje je bilo u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja započelo je prigodnim dječjim recitacijama o misijskom poslanju Crkve. U svojim uvodnim riječima zaprešićki dekan Ivan Frkonja govoreći o sveopćem misijskom poslanju istaknuo je veliko polje misijskog rada za svakog kršćanina od obitelji, društvene i profesionalne sredine gdje su smo svi pozvani širiti i naviještati Radosnu vijest spasenja.

Djeca su tijekom euharistijskog slavlja sudjelovala u prigodnim recitacijama, u molitvi vjernika i u prinosu darova: s afričkim bubnjem, palminim granama i misijskim križem kojega dobiva svaki misionar prije odlaska u misije.

Posebno je djeci, roditeljima i nazočnim vjernicima bilo zanimljivo slušati aktivnu mladu župljanku Krunu Čengić, učiteljicu razredne nastave koja je tri mjeseca prošle godine volontirala u Keniji. Kruna je upoznala djecu s dalekom Kenijom a posebno je približila svoj boravak u pokrajini Lower Subukija gdje se nalazi Mali dom - sirotište za nezbrinutu i napuštenu djecu.



„Kad sam odlazila volontirati u misije mislila sam da ću Africi darovati puno toga a dogodilo su suprotno. Jednostavnost i skromnost djece u Malom domu na mene je djelovalo tako da sam se često pitala: Koliko sam zahvalna dragome Bogu na svemu onome što mi je darovao?“

Mlada župljanka Kruna potaknula je djecu i ostale vjernike da pomognu Franjevačku misiju u selu Lower Subukija koju vodi hrvatski misionar fra Miro Babić kupnjom „narukvice prijateljstva“  a koju izrađuje stanovništvo Kenije, te na taj način pomože se kupnji knjiga za djecu, obuće, lijekova za malariju, hrane i ostalih potrepština.

Euharistijsko slavlje je svojim pjevanjem uveličao Dječji zbor Božje Krijesnice pod ravnanjem s. Veronike Šaban.

Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: