HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.09.2016.

Proslava Male Gospe i početak nove školske godine



Na inicijativu učiteljica razredne nastave, Sanje Fink i Martine Kruhović, rođendan Blažene Djevice Marije bio je u vivodinskoj župnoj crkvi Svetog Lovre posebno svečan.

Okupili su se na svetu misu, naime, sva školska djeca, njihovi roditelji i ostali vjernici kako bi ovu školsku godinu započeli s Bogom i Božjim blagoslovom.
 
Župnik Andrija Markač u propovijedi je istaknuo da bi svaka učiteljica trebala djelovati poput majke, ugledajući se u Mariju: odgajati, a iznutra osluškivati potrebe djece i usmjeravati ih k pozitivnom te nikada ne odustati, jer ni Bog nikada ne odustaje od nas, već nas stalno poziva i daje prilike da budemo bolji.

Nadalje je župnik naglasio da smo svi mi pozvani da posebno na blagdan Marijina rođenja zastanemo i razmislimo o svom krštenju kada smo postali djeca Božja i da obnovimo taj sjaj djece Božje. A to je moguće samo redovitim posjećivanjem svete mise, redovitim vjeronaukom te osobnom i obiteljskom molitvom i dobrim djelima.
 
Svih četrnaestero djece bilo je vidljivo uzbuđeno, a naročito prvašići: Magdalena Vrbos, Ivan Frlan, Lovro Lešćanec i Lovro Vergot koji su prvi put sjeli u školsku klupu.

Sanja Benković Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: