HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.05.2017.

Proslava Majčina dana u Župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji



Svečano misno slavlje u Župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji povodom Majčina dana predvodio je vlč. mr. sc. Marijan Kušenić, koji je vjernike podsjetio na jednu od glavnih poruka Isusa Krista:

„Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: idem pripraviti vam mjesto? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja. A kamo ja odlazim, znate put.“

Župnik Kušenić također je istaknuo Isusove riječi: „Ja sam put, istina i život.“
 
Misno slavlje bilo je i prigoda za susret prvopričesnika i roditelja. Vidjeti mlade vjernike ispred oltara bio je još jedan radostan trenutak, koji dokazuje s koliko se pozornosti pristupa upravo najmlađim vjernicima Župe. Posebnu radost vjernika bilo je krštenje čak petero djece.

U svojoj je homiliji župnik Kušenić istaknuo važnost poziva na majčinstvo. U njegovim riječima istaknuto je da je majčinstvo dar koji oplemenjuje, koji obogaćuje život žene i koji također i obvezuje: na dostojanstvo žene, na njenu zrelost i mudrost kojom odgaja svoju djecu brinući o životima koju su joj majčinstvom povjereni.

Na kraju misnoga slavlja obilježeno je 50 godina braka dvoje župljana, te je izveden recital stihova od: A.G. Matoša „Gospa Marija“; V. Nazora „Galijotova pesan“ i D. Tadijanovića „Dugo u noć, u bijelu zimsku noć“.

Pjesme je recitirao voditelj trogodišnje župne tribine Madenko Spahijanović.

Tijekom misnog slavlja pjevao je mješoviti zbor uz pratnju orgulja koji svakoj svetoj misi daje posebno duhovno ozračje.

Zdravko Basarić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: