HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.05.2017.

Proslava dvanaeste obljetnice posvete crkve u Zaprešiću



Župa Blažene Djevice Marije Kraljice apostola u Zaprešiću u jednom je danu, 8. svibnja 2017. godine proslavila nekoliko važnih događaja.
 
Prvi među njima je dvanaesta obljetnica posvete crkve po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića. Potaknuta tom zahvalnošću u srcu, Bogu na hvalu i slavu, župa je 8. svibnja organizirala cjelodnevno župno klanjanje na kojem su se svaki sat izmjenjivale molitvene zajednice i grupe koje djeluju u župi, a kako bi zahvalnost bila još veća i nastavak djelovanja još uspješniji održan je i sastanak otaca palotinaca.



Raspravljalo se o protekloj godini, pastoralnim aktivnostima, ali i o budućim aktivnostima, planovima, željama, mogućnostima i rastu župne zajednice, kao i o trenutnim novacima, točnije njih trojici koji živeći u palotinskoj kući u Zaprešiću pobliže upoznavaju život i djelovanje sv. Vinka Pallottija.

Na cjelodnevnom sastanku nazočili su provincijal reda p. Helmut Scharler, delegat hrvatskih palotinaca p. Jozo Ivić, župnici obiju palotinskih župa p. Vinko Sudar i p. Ilija Sudar, te p. Goran Živković, p. Ante Jonjić i p. Ivan Kuterovac.

Sastanak je završio svečanom svetom misom kada se Bogu zahvalilo i na okruglim desetljećima naša dva palotinca; na p. Vinkovim 10 godina doživotnih zavjeta, te p. Jozinih 40 godina doživotnih zavjeta i 30 godina kao delegat hrvatskih palotinaca.

Martina Kikić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: