HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.10.2016.

Proslava Dana Caritasove kuće



Misnim slavljem, prigodnim zabavnim programom i domjenkom, Kuća za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici obilježila je Dan kuće.
 
Na početku proslave održane 3. listopada voditelj kuće Zoran Kljajić pozdravio je Caritasove korisnike i članove njihovih obitelji, ravnateljicu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelenu Lončar, sadašnje i bivše Caritasove zaposlenike - među kojima i gđu Jelenu Brajšu - predstavnike odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova s kojima Kuća surađuje, centara za socijalnu skrb, darovatelja i volontera.
 
Misno slavlje predvodio je redoviti profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu pater Anto Mišić, koji već dugi niz godina daje doprinos u duhovnoj skrbi za korisnike Kuće bl. Alojzija, na čemu mu je ovom prilikom voditelj Kljajić posebno zahvalio.
 
Pater Mišić u svojoj homiliji je pozvao sudionike slavlja u Brezovici da si ovom prigodom pokušaju predočiti duhovnu veličinu bl. Alojzija Stepinca, koji je bio svjetlo u 20. stoljeću obilježenom do tada u povijesti nezapamćenim ljudskim stradanjima, koje su prouzročili razni totalitarizmi.

Svjedočanstvo vjere koje je on dao u tom povijesnom trenutku ostavilo je poruku i za nas danas, poruku koja je ponajprije poziv da budemo hrabri i slobodni. Bl. Alojzije daje nam primjer kako hrabro braniti svoja vjerska i životna uvjerenja te kako se i u zatvoru može biti slobodan, nepokoren.
 
Zabavni dio programa - protkanog radosnom pjesmom, veselim plesom i šaljivim točkama - pripremili su i izveli korisnici uz pomoć zaposlenika Kuće.
 
Primijetivši da osmjesi djece, koja su nastupala u programu, najbolje govore o tome kako se s njima ovdje radi, u pozdravnom govoru ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar naglasila je: »Draga djeco, vi ste oni zbog koji smo danas ovdje, oni zbog kojih ćemo, vjerujem, još dugo biti ovdje. Sve što činimo činimo za vas!«


 
Ravnateljica Caritasa zahvalila je zaposlenicima Kuće bl. Alojzija Stepinca na radu kroz koji svakodnevno daju puno više od onoga što se od njih očekuje, i to ne samo u radno vrijeme već i izvan njega. Zahvalila se i bivšim zaposlenicima, stvarateljima ovog zdanja, otvorenog prije 22 godine, na čelu s gđom Jelenom Brajšom. Svim gostima - suradnicima zahvalila je na podršci u radu Kuće.
 
Pateru Mišiću posebno je zahvalila na neumornoj duhovnoj pomoći kroz služenja nedjeljnjih svetih misa u kapeli Kuće te se nadovezala na misao iz njegove propovijedi da Bog ne nikada ne zaboravlja i uvijek nagrađuje dobra djela, izražavajući svoje uvjerenje kako su uz dvadeset i dvije godine rada ove Caritasove kuće vezana nebrojena dobra djela mnogih osoba. (CZN)
Ispišite stranicu: