HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.02.2017.

Proslava Dana braka u župi Domaslovec



U nedjelju 12. veljače 2017. u Župi Krista Kralja u Domaslovcu obilježen je Dan braka. U organizaciji obiteljske zajednice Žive krunice, Samoborsko-okićkog dekanata i šire, uz veliku podršku župnika Branimira Budinskog.

Obiteljska zajednica Žive krunice ove će godine na svojim susretima obrađivati pet jezika ljubavi, istoimene knjige pisca Garyja Chapmana.

Bračni parovi iz zajednice pripremaju spomenutu temu. Tako su na Dan braka započeli s uvodnim djelom knjige i prvim jezikom ljubavi: Riječi potvrde, koji su pripremili, s prezentacijom i svjedočanstvima iz vlastitog braka, bračni par Tomo i Ivana Vlahović, koji su u braku 12 godina i roditelji troje djece.



Istaknuli su kako održavati riječima 'rezervoar ljubavi' svojeg bračnog partnera, koliko su riječi važne kako za pohvalu, ohrabrenje, poticaj tako i za povredu, kritiku, srditost.

Za vrijeme susreta djeca su također imala svoju prigodnu radionicu koju su animirali mladi iz spomenute župe. Ovom susretu prisustvovali su i gosti - obitelji iz župe Soblinec sa svojim župnikom Ivanom Lastovčićem.

Vrhunac samog susreta bila je sveta misa koju je uz prigodnu propovijed o braku predvodio župnik Branimir Budinski i u koncelebraciji vlč. Ivan Lastovčić.

Na svetoj misi bračni parovi su sudjelovali čitanjem Božje riječi, molitvom vjernika, pjevanjem i posebnom molitvom za brak.


Ivana Vlahović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: