HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.08.2021.

Proslava blagdana sv. Maksimilijana Kolbea na Bijeniku u Zagrebu


U subotu 14. kolovoza je blagdan sv. Maksimilijana Kolbea, zaštitnika istoimene župe na Bijeniku u Zagrebu. Ove godine župljani ove male podsljemenske župe za proslavu se pripremaju trodnevnicom koju svaku večer u 20.00 sati predvodi i propovijeda duhovni asistent zagrebačkog područja Vojske Bezgrešne fra Vladimir Vidović. Svetu misu pjevanjem će animirati mješoviti župni zbor pod ravnanjem g. Matea Narančića.

Ove godine obilježavamo i 80. godina od mučeničke smrti sv. Maksimilijana 1941. – 2021. koju je podnio u bunkeru gladi njemačkog logora u Auschwitzu na samu uočnicu Velike Gospe 14. kolovoza 1941. Marijin lik duboko je utkan u život i apostolat sv. Maksimilijana kojoj je i posvetio svoju Vojsku Bezgrešne želeći novom evangelizacijom dati odgovor na probleme društva i crkve svoga vremena.

Na blagdan sv. Maksimilijana Kolbea sv. mise su u 9.00 i 19.00 sati. Svečanu sv. misu u 19 sati predslaviti će fra Vladimir Vidović koji uz službu duhovnog asistenta Vojske Bezgrešne vrši i službu duhovnika Ansambla Kolbe, te glavnog urednika Veritasa i ravnatelja Pučke kuhinje sv. Antuna na Svetom Duhu. 
                                                                                       Fra Roko Bedalov, župnik
Ispišite stranicu: