HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.11.2016.

Proslava blagdana sv. Cecilije u Samoboru



Zborovi samoborske Župe svete Anstazije, dječji zbor „Samoborski krijes“, zborovi mladih „Snaga Duha“ i „Ignis“, vokalni sastav „Angeluši“ te Mješoviti zbor i ove godine proslavili su u utorak, 22. studenog zaštitnicu crkvenih pjevača i svirača svetom misom u župnoj crkvi i prigodnim koncertom.

Euharistijsko slavlje, na kojem su pjevali svi zborovi, predvodio je župnik preč. Davor Štuljan. U propovijedi je posebno potaknuo vjernike, da poput sv. Cecilije te sv. Barbare, Lucije i Anastazije, koje ćemo proslavljati sljedećih tjedana, budu hrabri i vjerni Isusu Kristu.

Poslije mise svaki zbor otpjevao je po jednu pjesmu iz svog repertoara. Ovogodišnji program bio je posvećen samoborskim autorima te je tako Mješoviti zbor tijekom mise pjevao Hrvatsku pučku misu u čas bl. Alojziju Stepincu, za koju je tekst napisao Josip Prudeus, a uglazbio ju je Željko Bradić.

Kao posljednju pjesmu, svi zborovi zajedno, izveli su „Starinske kapele“, iz pera Ž. Bradića i Tomislava Jozića, kojom su opjevane „sanoborske“ kapele, razasute po okolnim „bregima“, neke stare i više stoljeća, a koje svjedoče dubogu vjeru naših predaka te nas pozivaju da i mi nastavimo njihovim stopama. 

Na kraju koncerta prisutnima se obratio župnik Štuljan iskrenim riječima zahvale svim pjevačima i sviračima, koji redovito odvajaju svoje vrijeme i vježbaju te tako doprinose ljepoti i uzvišenosti liturgijskih slavlja, a ujedno obogaćuju sebe i druge.  

Lovorka Grbac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: