HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.10.2016.

Proslava blagdana Male Terezije od Djeteta Isusa



U subotu, 1. listopada, u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa – Miramarska, proslavljen je blagdan Svete Male Terezije.

Večernju misu predvodio je vlč. dr. sc. Mislav Kutleša, prefekt Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu i profesor na KBF-u, u koncelebraciji s dekanom preč. Damirom Bačunom, župnikom Marijem Pavićem, te svećenicima iz Trešnjevačkog dekanata.

U svojoj propovijedi vlč. Kutleša ispričao je župljanima jednu poučnu priču: ''Nadbiskup je došao na jednu župu nakon 10 godina i tamo je sjedila jedna gospođa koja je prespavala cijelu misu. Odlučio je da će nakon mise porazgovarati s njom. Pitao ju je zašto sjedi u prvom redu na misi i spava? Ona mu je odgovorila da je svakoga dana od 6 ujutro do 10 navečer zauzeta  jer služi druge, služi suprugu, djeci i unucima te je ovih sat vremena u tjednu uzela za sebe kako bi počivala u Bogu. Na to je nadbiskup rekao da ide i svjedoči svoju vjeru jer je poziv na svetost naš život. Ni minutu ne misliti na sebe nego se posvetiti drugima.''

Napominje kako je svetost sastavni dio ljudskoga životu i kako ga možemo i u braku i u svećeništvu ostvariti.

''Ako hoćeš biti kršćanin uzmi Bibliju u ruku i uči. Otvori evanđelje i naći ćeš Isusa. Mi Božju poruku možemo tumačiti na razne načine, ali najbitnije je da je tumačimo u osobi Isusa Krista'', kazao je vlč. Kutleša štovateljima Svete Terezije od Djeteta Isusa.

''Tolerancija je prihvaćati drugoga u njegovoj vjeri, ali time ne smijemo mijenjati svoj odnos s Bogom. Danas u središtu pozornosti nije Bog nego grijeh. Grijeh treba biti odraz naših mana. Taj duh tolerancije je grijeh protiv vjere. Bog je mrtav jer smo ga mi kršćani ubili '', zaključio je vlč. Kutleša.

Za kraj je poručio: ''Svoju vjeru stavimo pod njezin zagovor, Male Terezije i što nam god kaže slušajmo je.''

Ružarija Jelena Čičak
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: