HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.09.2016.

Proslava blagdana Imena Marijina u Kamanju



Proštenje u župi  Imena Marijina u  Kamanju održano  je u nedjelju, 11. rujna 2016. godine. Ove su godine župljani sudjelovali u trodnevnoj duhovnoj pripravi, koja je započela u četvrtak navečer, a završila u subotu navečer.

Liturgijska slavlja trodnevnice predvodio je vlč. Dragutin Goričanec iz susjedne župe Završje.

U nedjelju, na sam dan proštenja u 8 sati održana je jutarnja župna sv. misa, koju je predvodio župnik  vlč. Stjepan Jakov.

U 10 sati održana je sv. misa na slovenskom jeziku za sve hodočasnike iz susjedne Slovenije, koji već godinama s posebnom radošću na ovaj dan  hodočaste u ovu župu. Svetu misu predvodio je metliški župnik Jože Pibernik.

U 11 sati na kongresnom prostoru pored župne crkve, uz svečano pjevanje crkvenog zbora, održana  je glavna proštenarska sv. misa. U ovoj svečanosti sudjelovali su svećenici iz susjednih župa, a euharistiju je predvodio preč. Ivica Budinšćak, ravnatelj Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika.

U svojoj propovijedi uglavnom se osvrnuo na posebnu važnost štovanja Djevice Marije od hrvatskog naroda, obitelji i zajedništva, kao i na  aktualne odnose u našoj domovini, posebno o neizvjesnoj budućnosti novih, mladih generacija koje napuštaju našu domovinu.

U 16 sati održana je sv. misa zahvalnica s tradicionalnim blagoslovom djece. Na ovoj sv. misi zahvalnici sudjeluje veliki broj djece svih uzrasta sa svojim roditeljima, gdje svako dijete pojedinačno dobije Božji blagoslov.


Miško Maršić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: