HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.06.2023.

Prikupljenim sredstvima iz programa „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa pomognute 46 obitelji na području Zagrebačke nadbiskupije



Zahvaljujući sredstvima koja je u nacionalnom humanitarnom programu ˝Za 1000 radosti – Govori dobrim!˝ prikupio Hrvatski Caritas te za potrebe najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj usmjerio Caritasovoj mreži, Caritas Zagrebačke nadbiskupije financijski je pomogao 46 obitelji sa svojega područja kojima je pomoć bila najžurnije potrebna.
 
Financijska potpora obiteljima najčešće je doznačena obiteljima koje su se Caritasu obratile za pomoć radi podmirenja neplaćenih režijskih troškova i troškova stanovanja jer zbog zdravstvenih i drugih razloga dospjela dugovanja nisu mogli podmiriti. Nekim socijalno ugroženim obiteljima koje žive u neadekvatnim stambenim uvjetima pružena je financijska pomoć za kupnju nužnih uređaja ili opreme poput madraca, peći i drva za ogrjev, perilice rublja te za sanaciju stambenog objekta uslijed požara ili pak sufinanciranje troškova projektiranja rekonstrukcije stambenog objekta. Obiteljima s članovima narušena zdravstvenog stanja pružena je financijska pomoć za potrebe liječenja. Tako je korisnici sa stopostotnim invaliditetom koja aktivno igra košarku u kolicima sufinancirana kupnja nove proteze za nogu dok je bivšem korisniku Caritasovog doma s težim oštećenjem sluha kupljen nov slušni aparat koji će mu omogućiti bolju kvalitetu života. Deveteročlanoj obitelji sa sedmero djece predškolskog i školskog uzrasta opterećenoj kreditom, koja za stanovanje koriste dva kontejnera a kojoj je zbog izrazito loših stambenih uvjeta vanjski donator odlučio darovati novčana sredstva za kupnju kuće, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomogao je sredstvima iz programa „Za 1000 radosti“ sudjelujući u pokrivanju dijela troška kupnje kuće.

Tisućama obitelji tijekom proteklih dvadesetak godina pomoć koju su hrvatski građani, tvrtke, ustanove, udruge, mladi, umirovljenici i svi drugi darivali postala je poruka ohrabrenja i vjere u budućnost i pravo otkriće zajedništva.
 
Račun programa ˝Za 1000 radosti˝ – IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 07-22 kod PBZ-a za novčane uplate – i donacijski telefon 060 9010 (0,83 €/6,25kn po pozivu; PDV uključen) trajno su otvoreni za sve darovatelje.
Ispišite stranicu: