HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.11.2022.

Prikazana retrospektiva objavljivanja župnoga listića "Trnjanska ruža"

U Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu prikazana je retrospektiva objavljivanja župnoga listića Trnjanska ruža. U nedjelju 6. studenoga 2022. godine objavljen je tisućiti broj.



Župnik Đuro Pukec imao je namjeru pokrenuti župni listić još 1971. godine i tada su objavljena dva broja koja su opsegom i sadržajem imala potencijal postati ozbiljnim župnim glasilom. Ta ideja nije zaživjela, ali je 1996. godine tadašnji župnik vlč. Nikola Stojanović pokrenuo objavljivanje Trnjanske ruže koja otada neprekidno izlazi već 25 godina.

Objavljivanje župnoga listića tijekom svih dvadeset i pet godina poticali su i u njemu sudjelovali i župnici Dragutin Kujavec, Antun Vukmanić, Željko Lovrić, Ivan Cestar i sadašnji župnik Mario Pavić te dvojica kapelana Tomislav Šestak i Pšemislav Palmowski.



Osobito je zapažen urednički rad prof. dr. sc. Augusta Janekovića, najustrajnijega i najpredanijeg urednika Trnjanske ruže, koji je tijekom trinaest godina vlastitim autorskim tekstovima dao značajan doprinos razvoju župnoga lista. Sadržajno vrlo raznolika i informativna, Trnjanska ruža sadrži kronologiju Župe, ali i svjedoči želju za stvaranjem suodnosa župe i župljana prisustvom pisane riječi. Retrospektiva traje sve do 13 studenoga.

Martina Kolar Billege
Ispišite stranicu: