HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.01.2023.

Pretpremijera novog Magisovog filma ‘Sentir y gustar – Kušaj i guštaj’

Sentir y gustar’, u slobodnijem prijevodu ‘Kušaj i guštaj’, geslo je koje je sveti Ignacije Loyolski koristio opisujući način kako ući u dublji odnos s Bogom koji nas grli kroz stvarnost. Dokumentarni film u produkciji Udruge Magis, koji nosi ime tog gesla, opisuje kako je 350 mladih iz cijelog svijeta proteklog ljeta grlilo Boga u stvarnosti diljem Lijepe naše sudjelujući na međunarodnom isusovačkom programu za mlade MAGIS Europe 2022.



Pretpremijera filma održat će se 20. siječnja 2023. godine s početkom u 19 sati, u CineStar kinu (Branimir Mingle Mall). Redatelj filma je Matej Sunara, a autori scenarija uz njega su i Ante Arambašić, Jakov Petrak i p. Tomislav Špiranec.

S obzirom na to da za premijeru više nema mjesta, pozivamo vas da čim prije rezervirate svoju besplatnu ulaznicu za pretpremijeru putem Entrio sustava.



Preko 50 svjedočanstava na više od 15 svjetskih jezika, u 80 minuta filma, priča ovu jedinstvenu priču koja se odvila u srcu turističke sezone na čak 29 lokacija u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, na kojima su se odvijali eksperimenti. Riječ 'magis' prevodimo kao ‘više, bolje, cjelovitije’, a upravo je to bio cilj svakog eksperimenta - pomoći mladima da odaberu samo ono što ih cjelovitije vodi svrsi za koju su stvoreni.

Kako bi film postao istinski 'magis' za gledatelje, u njega su umetnute igrane scene iz Ignacijeva života koje u kratkim crtama pričaju Ignacijev put ka svetosti. Kako se čovjek koji je ganjao dvorsku karijeru i lijepe dvorkinje, koji je, osim policijskog dosjea, imao nokte duge 10 centimetara, koji je zbog skrupula zamalo skočio s litice, koji je nerazumnim postom trajno narušio svoje zdravlje, uspio promijeniti i postati svet?



Njegova iskustva i poziv na preuzimanje odgovornosti za vlastiti život kušali su mladi ljetos na Magisu Europe, a možete i vi kroz ovaj dokumentarni film. Nakon Zagreba slijede projekcije i u ostalim hrvatskim gradovima: 28. siječnja u Osijeku, 17. veljače u Splitu, 17. ožujka u Dubrovniku, 25. ožujka u Rijeci i 13. svibnja u Zadru.



Direktor fotografije u filmu je Jakov Matić, direktor tona Mirko Lesko, a za grafičko oblikovanje bio je zadužen Tvrtko Karačić. Dramatizaciju igranih scena radio je Pere Eranović, a glume Robert Matečić i Darina Boban.

Ispišite stranicu: