HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.08.2017.

Preminuo vlč. Antun Špiranec



Vlč. Antun Špiranec, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, preminuo je u utorak, 22. kolovoza 2017. godine u bolnici Dubrava u 66. godini života i 41. godini svećeništva.

Rođen je 22. lipnja 1952. godine, župa sv. Barbare dj. i mč. u Bedekovčini. Nakon završetka Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati i Dječačkog sjemeništa u Zagrebu, stupa u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu 1971. godine. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu 1978. godine.

Sveti red đakonata primio je u travnju 1977. godine, a te iste godine, 26. lipnja po rukama nadbiskupa Franje Kuharića primio je i sveti red prezbiterata. 

Kao svećenik službovao je u sljedećim župama: župi Blažene Djevice Marije od sedam žalosti u Velikom Trgovišću, sv. Jurja mč. u Draganiću, sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici, Pohoda Blažene Djevice Marije u Cirkveni, sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Desincu, sv. Tri kralja u Staroj Plošćici,  župi Imena Marijina u Kamanju te župi sv. Petra ap. u Prišlinu.

Pokojnikovo tijelo bit će izloženo u župnoj crkvi Svete Barbare u Bedekovčini gdje će u petak 25. kolovoza u 15 sati biti sprovodna Misa.

Ukop će biti nakon sv. Mise u svećenički grob župe Bedekovčina.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: