HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.04.2019.

Preminuo trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije Krunoslav Kičinbači


Na Veliki petak 19. travnja 2019. godine preminuo je trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije iz župe sv. pape Ivana XXIII Krunoslav Kičinbači.   

Za službu trajnog đakona, zajedno sa šestoricom drugih zauzetih vjernika laika koji su prošli formaciju za službu trajnog đakonata, zaredio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić 8. prosinca 2008., na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, u zagrebačkoj katedrali.

Sprovodni obredi održat će se u srijedu 24. travnja na groblju Miroševac u 15 sati, a nakon sprovoda slijedi sveta misa zadušnica u župi sv. pape Ivana XXIII u Dubravi.

Krunoslav Kičinbači zaređen je u prvoj generaciji trajnih đakona u Zagrebačkoj nadbiskupiji a tom prilikom u svojoj homiliji kardinal Bozanić naglasio je da su trajni đakoni pozvani biti služitelji istine koju objavljuje Isus u evanđelju te služitelji onima koji su u materijalnoj potrebi, kao i novim siromasima današnjice, koji su zahvaćeni duhovnim i kulturnim siromaštvom, „onima kojima je potamnio smisao za život ili koji traže smisao života”.

Đakona Kičinbačija preporučamo u molitve te zagovor svetih đakona Stjepana i Lovre. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
 
 
 
Ispišite stranicu: