HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.11.2021.

Predstavljen novi broj časopisa Spectrum na Katoličkom bogoslovnom fakultetu



U ponedjeljak 29. studenoga 2021. u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održano je predstavljanje novog broja studentskog časopisa Spectrum na temu Teologija i ekologija.



Uz uredničko vijeće na predstavljanju su sudjelovali: dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. dr. sc. Josip Šimunović, prodekanica za nastavu izv. prof. dr. sc. Silvija Migles, prodekan za znanost doc. dr. sc. Branko Murić, delegat Fakultetskog vijeća za Spectrum dr. sc. Ante Bekavac, profesori i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Od drugih gostiju na predstavljanju su sudjelovali vlč. Dario Kral, nadbiskupski tajnik i delegat velikog kancelara Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu kardinala Josipa Bozanića, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. Josip Đurin.



Program je započeo molitvom koju je vodio dekan, a nakon molitve studenti I. godine Filozofsko-teološkog studija otpjevali su prigodnu pjesmu. Program je vodio tajnik Spectruma Ante Herceg. Student Herceg na početku programa pozvao je dekana da održi kratki govor. Dekan je u govoru istaknuo važnost pisanja i bavljenja znanošću i potaknuo sve da se ne boje uzeti časopis u ruke i pročitati ga te ujedno postati dio samog časopisa kroz svoj doprinos.



Nakon dekanova govora slijedio je pozdrav glavnog i odgovornog urednika studenta IV. godine FTS-a Ivana Rozića. Student Rozić pozdravio je sve prisutne i istaknuo važnost teme u kontekstu današnjih zbivanja. Nakon pozdrava glavnog urednika slijedilo je predstavljanje sadržaja novog broja časopisa koje je vodio zamjenik glavnog urednika student IV. godine FTS-a Valentin Lešić.



Svoje radove predstavili su studenti Antonio Tkalac i Franko Rajič te istaknuli njihovu važnost u današnjem vremenu. Završivši svoja izlaganja uslijedilo je predstavljanje medijskog sadržaja Spectruma koje je vodio Antonio Kljajić student III. godine FTS-a i medijski moderator Spectruma. Student Kljajić istaknuo je važnost medija u današnjem vremenu, a na kraju je, u ime uredništva, predstavio temu za idući broj i pozvao sve studente da se odazovu novom broju časopisa svojim radovima koje mogu biti u obliku članaka, eseja, umjetničkih izričaja i drugih književnih vrsta. Idući broj tematizirat će brak i obitelj obilježavajući 5. obljetnicu Papine pobudnice Amoris Laetitia. Radovi se mogu poslati uredništvu do 15. travnja 2022.



Pred kraj predstavljanja okupljenima se obratio dr. sc. Ante Bekavac i zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Na kraju se voditelj programa zahvalio svima prisutnima te je program je zaključen prigodnom pjesmom studenata I. godine.

Uredničko vijeće Spectruma

Antonio Kljajić
Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: