HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.11.2016.

Predstavljanje prvopričesnika i krizmanika župnoj zajednici na Trnjanskoj Savici



Na prvu adventsku nedjelju, 27. studenoga 2016., na Trnjanskoj Savici u Zagrebu pod svetom misom u 9 sati svečano je pojedinačno predstavljeno župnoj zajednici šezdeset sedmero djece koja će na proljeće primiti prvu svetu pričest, a pod svetom misom u 11 sati, šezdeset četvero kandidata za sakrament svete potvrde.

Obraćajući se posebno tim mladima, župnik vlč. Antun Vukmanić ih je sve potaknuo da u ovome došašću, u radosnom iščekivanju Božića, ne propuštaju molitvu te da još više čitaju Sveto pismo iz kojega odzvanja Božja Riječ upućena i njima i svima te se tako duhovno pripremaju za veliku božićnu ispovijed i svetkovinu  Božića. Tako će došašće i za njih biti plodonosno.



Predstavljena djeca pohađaju Župni vjeronauk pod vodstvom vjeroučitelja. On je na ovoj misi svako dijete prozvao imenom i prezimenom, a ono odgovorom: Evo, me - pristupilo  oltaru i župniku koji je moleći  položio Lekcionar sa svetopisamskim tekstovima na njegovu glavu. Prvopričesnicima su uz to podijeljeni molitvenici.

Poželimo im da ih na tom putu do svetih sakramenata prati Božji blagoslov da bi postali dostojni novi pronositelji i svjedoci žive Božje Riječi u našoj Župi i našem dijelu grada.


Marija Znika,
župna medijska suradnica Tiskovnoga ureda
Ispišite stranicu: