HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.05.2023.

Poziv na predstavljanje knjige "Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj"

Kršćanska sadašnjost i Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu srdačno Vas pozivaju na predstavljanje knjige Promjene vrijednosnog sustava u demokratskoj Hrvatskoj koju su uredili Josip Baloban, Silvija Migles, Krunoslav Nikodem i Siniša Zrinščak.



Predstavljanje će se održati u utorak, 16. svibnja 2023. godine u 19 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu, dvorana II, Kaptol 29a u Zagrebu.

O knjizi će govoriti dr. sc. Pero Aračić, professor emeritu, prof. dr. sc. Dragan Bagić te prof. dr. sc. Josip Grbac. Pozdravnu riječ uputit će dekan KBF-a prof. dr. sc. Josip Šimunović, a o knjizi će govoriti dr. sc. Pero Aračić, prof. dr. sc. Dragan Bagić te prof. dr. sc. Josip Grbac. Zahvalnu riječ uputit će direktor Kršćanske sadašnjosti dr. sc. Stjepan Brebrić.

Projekt Europsko istraživanje vrednota – European Values Study (EVS) kontinuirano traje već šesto desetljeće. Hrvatska se u projekt "Europsko istraživanje vrednota" uključila preko Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 1998. godine. Hrvatski tim istraživača već više od dvadeset godina pažljivo i konstantno proučava kretanje vrednota – kako onih temeljnijih tako i onih novijeg doba – koje su na svoj način sastavni dio života Europljana, pojedinačno i zajednički.

Znanstveni doprinos ove knjige jest u tome što pruža mogućnost uvida u više od dva desetljeća praćenja promjena vrijednosti u Hrvatskoj, i to u usporedbi s odabranim europskim zemljama. Ova knjiga trebala bi postati „priručnik“ ne samo društvenim i humanističkim znanstvenicima nego odgovornima za politički, gospodarski i socijalni život u Hrvatskoj. Autori istraživanja i autori ove knjige zaslužuju zahvalu za svoj rad, koji može biti od koristi mnogima kojima je na srcu dobro Hrvatske i njezine Crkve.
Ispišite stranicu: