HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.06.2017.

Posvećeno novo raspelo u župi Kamanje



U Župi Imena Marijina Kamanje u subotu 3. lipnja 2017. godine na proplanku zvanom Brložka podignuto je i posvećeno novo Raspelo kao dar obitelji Mire Ribarić i pokojnog supruga Dragutina iz Kamanja br. 29.

Raspelo je podignuto uz puteljak koji prolazi uz vinograde, a zanimljivo je da se nalazi pored samog mjesta gdje je u 16. stoljeću postojala kapela sv. Fabijana i Sebastijana.
 
Svetu misu i posvećenje Raspela vodio je vlč. župnik Stjepan Jakov koji je uz ostalo naglasio značenje križa kao najvažnijeg simbola kršćanske vjere, vjere u spasenje, te kako su raspela znakovi koje postavljaju vjernici diljem svijeta od početaka kršćanstva kako bi svjedočili svoju vjeru. 

Tako i danas ovo posvećenje Križa predstavlja veliki događaj za našu župu gdje na isti način potvrđujemo svoju vjeru u razapetog Gospodina Krista prenoseći je na buduće generacije.

Svetoj misi uz blagoslov prisustvovali su župljani župe koji nisu krili zadovoljstvo i radost ovim lijepim događajem.
 
Župljani župe zahvalni su obitelji Ribarić na ovom velikom daru za našu malu zajednicu, moleći se da im svevišnji Gospodin sa svojim razapetim Kristom udjieli milost i Božji blagoslov.  

Mijo Maršić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: