HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.04.2017.

Posebna korizma za župljane Župe sv. Petra apostola u Petrovini

Za župljane Župe sv. Petra apostola u Petrovini kraj Jastrebarskog ovo je korizmeno vrijeme bilo iznimno bogato duhovnim događanjima. Na sam blagdan sv. Josipa 19. ožujka 2017. u naselju Domagović  je upriličena svečanost otkrivanja spomenika biskupu Martinu Borkoviću. S obzirom da se ove godine navršava 420. obljetnica rođenja i  330. obljetnica smrti pavlina i biskupa Martina Borkovića tako je i u župi cijela ova godina posvećena upravo tom velikanu Katoličke Crkve i Zagrebačke nadbiskupije koji je rođen i odrastao u naselju Domagović u župi Petrovina.

Na 4. korizmenu nedjelju 26. ožujka 2017. vjernici župe Petrovina organizirali su Križni put prolazeći kroz sva naselja župe. Prvi takav Križni put je organiziran 2011. godine i od tada je jedna korizmena nedjelja svake godine posvećena molitvi Križnoga puta od naselja Brezari preko naselja Petrovina, Volavje, Novaki Petrovinski i Izimje, do naselja Domagović gdje se potom služi sveta misa.

Treći važan događaj ovog korizmenog vremena je trodnevna duhovna obnova koju je vodio pater Marko Glogović. Od ponedjeljka 27. ožujka do srijede 29. ožujka u naselju Domagović  vjernici su najprije molitvom krunice, a zatim svetom misom te nakon toga razgovorom i druženjem sudjelovali u korizmenoj duhovnoj obnovi. 



Tijekom trodnevnih susreta prikupljali su se novčani prilozi i potrepštine za Udrugu Betlehem koju je osnovao i vodi pater Marko Glogović, a koja promiče dostojanstvo ljudskog života te molitvom i djelovanjem  brani i spašava svako začeto dijete koje je u opasnosti od pobačaja. Posebno lijepo je bilo trećeg dana kada je pater za vrijeme svete mise svu djecu i mlade pozvao da priđu oltaru i zajedno mole Oče naš, a nakon mise je svako dijete blagoslovio polaganjem ruku.




Marija Cvetan, 
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: