HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.07.2023.

Poruka nadbiskupa Kutleše stradalima u nevremenu


PORUKA NADBISKUPA KUTLEŠE STRADALIMA U NEVREMENU

Zagreb, 20. srpnja 2023.

Draga braćo i sestre,
 
srce mi je ispunjeno tugom i sućuti dok vam se obraćam prigodom strašnih posljedica nedavnog nevremena koje je pogodilo naše zagrebačko područje i druge dijelove Domovine. Neka moje riječi pronađu put do vaših srdaca i donesu Božji mir i utjehu usred ove teške situacije.

Dopustite mi da izrazim iskrenu sućut obiteljima i prijateljima onih koji su izgubili živote. Neka Gospodin, u svojoj neizmjernoj dobroti i ljubavi, bude snaga svima koji pate zbog gubitka voljenih. Neka pokojnici pronađu vječni mir i svjetlost u Božjoj nazočnosti.

Neka nam vjera u ovim trenucima bude uporište i izvor hrabrosti. Neka nas Kristova Riječ podsjeti da nismo sami, već da nas Gospodin uvijek prati svojom milošću. Neka nas Njegova ljubav okrijepi i dade nam snagu da se međusobno podupiremo i pomažemo onima koji su najviše pogođeni.

Pokažimo solidarnost prema našim bližnjima u potrebi. Neka nas ovo teško iskustvo potakne da iskazujemo brigu i ljubav prema onima koji su izgubili domove i imovinu. Budimo ruka koja pruža pomoć, utjehu i podršku kako bismo zajedno prebrodili ove teške trenutke.

Ne zaboravimo, također, zahvaliti hrabrim volonterima, službama i osobama koje nesebično riskiraju svoje živote kako bi pomogli drugima. Neka Gospodin nagradi njihovu hrabrost i nesebičnost.

Molimo za brzi oporavak nevremenom pogođenih područja. Neka naše zajedništvo i zajednička molitva budu snažni temelji zajedničkih napora oko njihove obnove.

Na kraju, neka nas nevrijeme podsjeti na važnost prirode koja nas okružuje. Neka nas potakne da još pažljivije čuvamo i štitimo darove koje nam je Bog dao, da budemo ekološki osviještena zajednica koja prirodu čuva saveznikom i darom budućim generacijama.

Uzdižem svoje molitve prema Nebu i molim vas da mi se pridružite u molitvi. Neka vas Gospodin blagoslovi i sačuva u ovim izazovnim vremenima.
 
 
Vaš nadbiskup
 Dražen
Ispišite stranicu: