HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.04.2016.

Pomoć kontrolora zračne plovidbe Caritasovoj kući



Među prijateljima, dobročiniteljima, volonterima i bivšim korisnicima Kuće »Emaus«, koja je 17. travnja obilježila svoj dan, bila je i gospođa Ana Broz Suvaljko.

Zajedno sa svojim kolegama iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe ona već tri godine pomaže mladima koji odrastaju pod krovom Caritasove kuće u zagrebačkom naselju Dubec.

»Moji kolege i ja povezali smo se s mladima iz ove kuće iz silne želje da učinimo nešto lijepo za djecu koja nemaju roditelje, odnosno ne žive u roditeljskoj kući i nemaju sve ono što naša djeca imaju. Izbor je pao na ovu Caritasovu kuću zato jer je sestrična jednog kolege u to vrijeme ovdje odrađivala praksu kao socijana radnica.

Na prvi susret došli smo s darovima kupljenim prema popisu njihovih predbožićnih želja, kojima smo ostali zatečeni jer se radilo o sitnicama. Od tada do danas družimo se više puta godišnje, osim za Božić i Uskrs, jer smo se doista zbližili s ovom djecom, povezali se s njima i stvorili prijateljstva«
, kaže gospođa Broz Suvaljko, koja je uvijek bila okružena ljudima u potrebi pa joj je i sada drago da može nekome pomoći te se nada da će ova plemenita veza djelatnika Hrvatske kontrole zračne plovidbe i djece i mladih iz Kuće »Emaus« potrajati.

»Svaki dan zahvaljujem dragom Bogu što moja djeca i ja imamo sigurnu egzistenciju, ali ne zaboravljam isto tako da pored nas uvijek ima onih kojima možemo barem malo pomoći - pruživši im makar jedan smiješak ili toplu riječ«, kaže gospođa Broz Suvaljko, izrazivši poštovanje prema Caritasovim zaposlenicima koji rade s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kontakt

KUĆA »EMAUS«
Dubečka cesta 83, Zagreb
Sandra Žitković Bunčić, v.d. voditeljice kuće
M - 099 23 91 611 (voditeljica)
M - 099 23 91 609 (kuća) / T - 01 29 24 060
E - kuca.dubec@czn.hr
Ispišite stranicu: