HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.12.2022.

Pomoć Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obiteljima branitelja

Deset obitelji hrvatskih branitelja u srijedu 7. prosinca primilo je novčani dar dobročiniteljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije gospođe Đurđice R. Nenadić iz Južne Kalifornije.



Ljubav nije i ne može biti ograničena nikakvim vanjskim okolnostima pa tako ni prostornom udaljenošću. Svjedoči tome i poruka gđe Đurđice upućena ravnateljici Caritasa s. Jeleni: "Draga s. Jelena, jučer sam na račun Caritasa poslala 12.000 dolara za deset najpotrebnijih obitelji hrvatskih branitelja. Sve najbolje i dobri Bog vas blagoslovio. Sjećanje iz daleke Kalifornije na potrebne u Domovini, a ove godine baš za najzaslužnije za Domovinu – Hrvatske branitelje, znak je povezanosti u dobru, u ljubavi, u nadi koja nam je danas iznad svega potrebna. Spomen je to kojega gospođa Đurđica već punih šest godina njeguje kao sjećanje na preminulog supruga liječnika Ivana Nenadića i na njegovu ljubav prema Hrvatskoj u kojoj su rasla i njihova djeca i unuci."
 
Dar je hrvatskim braniteljima 7. prosinca uručila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar u prisutnosti nećaka darovateljice gosp. Zdenka Paltrinijerija.
 
Zraka nade koju je ova pomoć unijela u obitelji branitelja potvrđuje da ljubav uvijek pronalazi put, a Caritas je most uvijek spreman preuzeti ulogu povezivanja u dobru.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: