HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.07.2023.

Podjela školskog pribora i sportske opreme za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja



U Kući za mlade „Da život imaju“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na Selskoj cesti u Zagrebu održana je podjela školskog pribora i sportske opreme za 30-ero djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja s područja grada Zagreba koje su u evidenciji Caritasove socijalne službe. To je jedna od aktivnosti koju Caritas provodi projektom „Caritas-ne riječima, već djelima III“ na području grada Zagreba te Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. 
 
Projekt je usmjeren osobama i obiteljima u riziku od siromaštva te obuhvaća 5 tisuća korisnika kojima će biti podijeljeno 11.119 paketa higijenskih potrepština te 150 kompleta školskog pribora i sportske opreme za djecu osnovnoškolskog uzrasta.
 
Za 120 djece s područja prethodno navedenih županija školski pribor i sportska oprema podijeljeni su u njihovim zavodima za socijalni rad.
 
Projekt je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. u okviru poziva „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom osnovne materijalne pomoći“.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
 


Ispišite stranicu: