HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.03.2022.

Pepelnica umjetnika u Nacionalnom svetištvu sv. Josipa u Karlovcu

Tradicionalnu Pepelnicu umjetnika i ove godine organizira Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 2. ožujka 2022. godine. U 17.45 počinje pobožnost svetom Josipu nakon koje u 18.30 slijedi misno slavlje koje će predvoditi mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije.

Pri kraju misnog slavlja o aktualnom stanju u Ukrajini progovorit će Ukrajinac o. Ivan Grinišin, župnik grkokatoličke župe u Stenjevcu. Potaknuti uputama pape Franje te ohrabreni poticajima kardinala Bozanića "postove i molitve želimo prikazati Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti. Molimo da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira."

Nakon pobožnosti i misnog slavlja u Galeriji "Martin Borković" bit će otvorena izložba akademskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića "Ecce homo!" za vrijeme koje će se moći izmijeniti razmišljanja o vjeri i kulturi. Uz autora o izložbi će govoriti Stanko Špoljarić, likovni kritičar i mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta. 


Ispišite stranicu: