HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.03.2022.

Pastoralni susret Prijatelja Malog Isusa u Župi sv. Nikole u Bistri

Prijatelji Malog Isusa u Župi sv. Nikole biskupa u Bistri s radošću su očekivali najavljeni pastoralni susret sa sestrom Kristinom Maslać, pročelnicom DPMI Zagrebačke provincije, koji se održao u utorak 1. ožujka 2022. godine. U dvogodišnjim COVID-19 uvjetima ožednjeli su za međusobnim susretima te izmjenom iskustava u radu njihova apostolata.



Radoznale i nestrpljive Prijatelje Maloga Isusa kroz susret su vodile s. Kristina, s. Jelena i s. Zrinka, koja su ih potaknule da otvore svoja srca i promišljaju o “bojama” PMI u svakodnevnom radu u župi.

Na početku susreta okupljene je pozdravio upravitelj župe vlč. Marko Baršić, iskazujući svoju podršku radu skupine u pastoralu na župi. Nakon molitvenog početka pjevajući himan na melodiju himne PMI. Na improviziranom štafelaju, kojega je kao i razne boje donijela sestra Kristina, svaki je od članova zajednice koristio boje i potezima kistom izražavao svoje viđenje djelovanja PMI u župi.

Crvenom, narančastom i žutom bojom iskazana je toplina, želja i strast u radu, plavom molitve, molitveni susreti te nastojanje da Božju riječ svakodnevno žive i budu prepoznatljivi u radu vlastite župe. Ljubičastom su priznali svoje ljudske slabosti, spremnost na pokoru i nadu u bolji, novi početak. Zelena boja označila je želju za učenjem jedni od drugih, a crna boja odala je svakodnevne poteškoće u stvarnosti života.

Zahvalni za zajednički susret Prijatelji Malog Isusa uputili su se u kapelu sv. Roka u Novakima Bistranskim, gdje PMI svakog utorka predmole krunicu Božanskog milosrđa za zdravlje, a sada i za mir u svijetu. Slijedila je sveta misa koju je slavio vlč. Marko Baršić.

Korizmenu duhovnu obnovu PMI Zagrebačke provincije u Župi sv. Nikole u Bistri organizira 12. ožujka 2022.

Đurđica Mladin
Ispišite stranicu: