HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.05.2016.

Pastirski pohod biskupa Gorskog Župi Sloboština



Pastirski pohod mons. Mije Gorskog, pomoćnog biskupa zagrebačkog Župi Uzašašća Gospodnjeg u Sloboštini, započeo je u srijedu 4. svibnja, svečanim dočekom biskupa u župnoj crkvi, gdje su biskupu, župnik vlč. Ivica Šturlić i predstavnik vjernika zaželjeli dobrodošlicu.

Potom je biskup Gorski u pratnji župnika i mladih volontera župe, posjetio Centar za rehabilitaciju Zagreb, gdje se biskup susreo sa korisnicima i osobljem centra. Biskupu je bilo posebno drago što su se od ove godine u volontiranje u centru uključili i mladi župe Sloboština.



Nakon centra uslijedio je posjet Osnovnoj školi Otok, gdje su učenici sa učiteljima i profesorima, na čelu s ravnateljicom pripremili prigodni program. U župnom uredu biskup je pregledao uredske knjige i matice župe, te se zadržao u razgovoru sa župnikom.



Poslijepodnevni dio pastoralnog pohoda obilježen je susretima biskupa s ekonomskim i pastoralnim vijećem, molitvenim zajednicama župe i ministrantima. Ti susreti bili su prilika da se biskup upozna sa konkretnim prilikama u župi. Pastoralni pohod prvog dana završen je misnim slavljem i susretom s mladima, koji su posebno dojmili biskupa.

Drugi dan pastirskog pohoda započeo je pohodom Domu za starije i nemoćne osobe „Sveta Ana“. Korisnici doma biskupa su dočekali pjesmom i recitalom, nakon čega je biskup obišao dom u pratnji ravnateljice, župnika i osoblja.



Posjetivši jednu bolesnicu, biskup je sa župnikom obišao granice župe i posjetio kapelicu sv. Antuna, koja je prošle godine obnovljena i uređena. Biskup Mijo toga se dana susreo i s članovima župnog Caritasa, voditeljima i članovima župnih zborova.

Svečanim euharistijskim slavljem i proslavom župne svetkovine Uzašašća Gospodnjeg, završio je dvodnevni pastirski pohod biskupa Gorskog župi Sloboština.



Na kraju svete mise biskup Gorski, istaknuo je kako je ovo živa župna zajednica te je zahvalio župniku vlč. Ivici Šturliću, svim vjernicima, i mlađima i starijima, koji se svojim angažmanom uključuju aktivno u život župe.


Emilija Čapo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Ispišite stranicu: