HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.12.2013.

Paljenje treće adventske svijeće u Zaboku

U predvečerje treće nedjelje došašća u subotu 14. prosinca župljani župe Sv. Jelene Križarice u Zaboku su se okupili u crkvi kako bi prigodno zapalili treću svijeću na adventskom vijencu. Uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve vjernika upaljena je treća svijeća, a obred paljenja svijeće vodio je župnik Marijan Culjak.
 
Paleći treću adventsku svijeću molili smo za naše obitelji sa Marijom, našom nebeskom Majkom. Molimo te Marijo, posebno kroz ovo vrijeme došašća za sva srca koja su u tami i očaju. Prikazujemo ti sve obitelji.

Pohodi ih kao što si pohodila svoju rođakinju svetu Elizabetu. Neka se i njihova srca obraduju kao što se obradovala sveta Elizabeta i od radosti uskliknula: „Otkuda mi to da mi dođe Majka Gospodina mojega“. Neka se po tvom zagovoru dogodi i naše duhovno rođenje i preporođenje kojega trebamo i za kojim čeznemo - molili smo svi zajedno te zapalili tri svijeće.
 


Hvala našim krizmanicima koji su se ovu večer aktivno uključili u sudjelovanje čitanjem, animiranjem i paljenjem svijeća na adventskom vijencu.
 
Još nam je preostala jedna subota kada ćemo se okupiti u crkvi u 18 sati kako bismo kroz molitvu i pjesmu pripravili svoja srca i duše za blagdane koji su pred nama.
 
 
Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: