HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.06.2016.

Osnovano Društvo bivših studenata KBF-a



U četvrtak 9. lipnja 2016. u 12 sati u prostorijama Fakulteta održana je Osnivačka skupština Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta (KBF) Sveučilišta u Zagrebu. Nazočilo je 20 članova koji su ujedno i članovi – osnivači Društva.

Voditelj Inicijativnog odbora za osnivanje Društva bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS - KBF), dr. sc. Denis Barić, otvorio je Osnivačku skupštinu, pozdravio prisutne, pročitao Dnevni red, uveo u radni dio Skupštine, istaknuvši pri tome ciljeve postojanja i rada Društva.

Voditelj Inicijativnog odbora stavio je na glasanje Odluku o osnivanju Društva bivših studenata KBF-a Sveučilišta u Zagrebu te donošenje Statuta Društva. Oba dokumenta jednoglasno su prihvaćena.

Potom se pristupilo izborima tijela Društva. Za predsjednika DBS – KBF-a izabran je prof. dr. sc. Tonči Matulić, koji je zahvalio na ukazanom povjerenju i prihvatio izbor te preuzeo daljnje vođenje Osnivačke skupštine.

U nastavku izbornog dijela za potpredsjednika Društva izabran je dr. sc. Denis Barić, a za tajnicu Društva dr. sc. Vanda Kraft-Soić.

U Upravni odbor, osim predsjednika, potpredsjednika i tajnice, izabrani su i prof. dr. sc. Stjepan Baloban i Nikola Kuzmičić, dipl. theol.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su izv. prof. dr. sc. Josip Šalković, dr. sc. Lucija Boljat i vlč. Josip Golubić, dipl. theol. Za likvidatora Društva izabran je izv. prof. dr. sc. Mario Cifrak.
 
Predsjednik DBS – KBF-a, prof. dr. sc. Tonči Matulić, zaključio je Osnivačku skupštinu čestitavši svim izabranima u tijela Društva te je zahvalio Gospodinu na mogućnosti osnivanja Društva, za koje drži da ima sjajnu budućnost koju čine upravo ljudi koje će Društvo okupljati.

Također je izrekao srdačnu zahvalu voditelju Inicijativnoga odbora na svim pripremnim poslovima te svima koji su se odazvali, preporučivši rad Društva, sve njegove sadašnje i buduće članove moćnom zagovoru zaštitnika Društva, bl. Alojzija Stepinca na čiji će se spomendan 10. veljače slaviti Dan Društva. Geslo Društva je Deus lux mea est.
 
Po završetku Osnivačke skupštine nazočni su nastavili kratko druženje uz prigodnu okrjepu u Dekanatu Fakulteta.
 
Ispišite stranicu: