HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.05.2023.

Osmi utorak sv. Antunu u Sesvetskim Selima

U Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima u tijeku je pobožnost „13 utoraka sv. Antunu“. Osmog utorka 2. svibnja misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, SDB, provincijal Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca.



Uvodeći u homiliju, don Tihomir Šutalo naglasio je važnost vjere u Uskrs i u svetkovinu Duhova. “Ako ne živite Uskrs i ne živite Duhove, kako kaže sv. Pavao, sve nam je uzalud! Petar drži prvu propovijed i njegova propovijed ima samo nekoliko riječi. Vi ste Njega ubili, a Bog ga je učinio Gospodinom i Kristom – on je uskrsnuo! Taj dan tri tisuće ljudi se obratilo, zato što je Petar njih uspio uvjeriti da su uskrsnuće i Duhovi smisao svega”, rekao je don Šutalo i naglasio da “ako vjerujemo da je Isus uskrsnuo svi će naši vapaji biti uslišani.

“Duh Sveti dan nam je na krštenju. Na krštenju smo dobili dar Duha Svetoga, dobili smo to da ništa u našem životu nas ne bi smjelo staviti u nikakvu krizu. Krist nam kaže kada govori o pastirima – Ja sam vaša vrata! Što ulazi u naš život? Zamislite kolike smo darove Duha Svetoga dobili, ali samo ako je Krist – vrata kroz koja to sve ulazi u moj život”, naglasio je u nastavku propovjednik.

Osvrnuvši se na primjer sv. Antuna Padovanskog, don Šutalo rekao je da svoj život živimo mudro bdijući nad darom Duha Svetoga. “Glavna ti je zadaća ne pokvariti Božju sliku u sebi! Nemoj to učiniti! Slušajući Kristovu riječ u Bibliji jedini je siguran put u život. Sv. Antun Padovanski je shvatio da je put za ulazak u nebo jednostavno živjeti Evanđelje. Imamo Gospodina koji je pobijedio smrt. Braćo i sestre, to je pobijeđeno, ali samo ako u to povjerujem! Isto tako, ako povjerujem da sam ja hram Duha Svetoga, ja, ovaj koji ovdje vapijem u ovoj crkvi. Stoga je važno čuvati taj hram”, naglasio je don Šutalo.

Sve što naši svetci, naša nebeska Crkva želi jest da i mi ostali dođemo u raj. U nebo, tko je god ušao, cilj mu je da moli i zagovara za druge. Zagovarajmo se njihovom zagovoru, a osobito slušajmo Isusa! Sve što činimo mi kršćani, moramo činiti radosno! Mi putujemo prema Nebu, a naš život Bog čini radosnim”, zaključio je don Šutalo i okupljenim vjernicima ukazao na primjer i nasljedovanje sv. Antuna Padovanskog. 

IKA
Ispišite stranicu: