HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.09.2021.

Oproštaj od župnog vikara vlč. Krunoslava Kolara

Župa sv. Petra ap. iz Zaprešića svečano se u nedjelju 26. rujna oprostila od svoga župnog vikara Krunoslava Kolara koji je u mjesecu kolovozu postao upravitelj župe Rođenja Isusova u Kajzerici, Zagreb. Svoje svečano zahvalno i oproštajno misno slavlje predvodio je u crkvi sv. Ivana Krstitelja, a u koncelebraciji su sudjelovali župnik vlč. Ivan Frkonja i preč. Ilija Čabraja.



Prigodni govori kojima su se župljani opraštali od ovog mladog svećenika odisali su dubokom zahvalnošću i živom vjerom. U ime ministranata i mladih riječi zahvale uputio je student Mislav Horvat, a u ime cijele župe i svih vjerničkih krugova Mato Tunjić.



On je istaknuo: „Sa zahvalnošću prisjećamo i u srcu nosimo sve ono što smo po Vama od Boga primili svjesni da ste od Boga u ljubavi predodređeni da budete na hvalu slave njegove milosti, želimo Vam reći hvala. Od Boga Vam i dalje molimo mudrost, dar ljubavi i spremnost prepoznavanja volje Božje i snagu da je možete izvršavati na novoj postaji svog životnog puta kamo Vas Pastiri Crkve šalju. Želimo Vam da svojom službom, djelovanjem, kako svećenik i djeluje in persona Christi, uglavite narod Božji u istom Kristu kojega ste odlučili slijediti i njegovim stopama poći.“



Župnik Frkonja na poseban se način zahvalio vlč. Krunoslavu što je u dvije godine pastoralnog djelovanja ostavio veliki trag među svim župljanima, ministrantima, mladima, krizmanicima, a uvijek širio pozitivan duh s kojim je za Gospodina osvojio mnoga srca.

„Dragi velečasni Krunoslave! Danas prije svega zahvaljujemo dragom Bogu što si tijekom ovog vremena bio dar našoj župnoj zajednici. Posebno ti želim zahvaliti što sam od tebe kao svećenika učio i u tvojoj osobi našao dobrog i vrijednog suradnika “ – istaknuo je župnik Frkonja.



Na kraju, u svom spontanom govoru vlč. Kolar zahvalio je mnogim župljanima, a posebne riječi uputio je župniku Ivanu uz kojeg je uvijek osjećao toplinu, ljubav i razumijevanje.     
                      
„Zaprešić, kao moja druga župa svećeničke službe uz Sesvetska Sela, uvijek će biti u mom srcu i uvijek ću vas nositi u svojim molitvama.“ 



Kako bi ih se uvijek sjećao župljani su vlč. Kolaru poklonili prigodne darove.
Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: