HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.08.2021.

Oproštaj i zahvala časnim sestrama s. M. Ivani Benko i s. M. Meliti Luketić



U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u petak 27. kolovoza 2021. godine održan je zahvalni, ali i oproštajni susret od naših dosadašnjih dugogodišnjih kuharica s. M. Ivane Benko i s. M. Melite Luketić, koje pripadaju Provinciji Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, a koje su u Bogosloviji vršile svoje poslanje u vođenju kuhinje i domaćinstva.



S. M. Melita svoje poslanje vršila je u Bogosloviji od 1999. godine, dok je s. M. Ivana u svom drugom mandatu (prvi je bio od 1968. do 1975.) ove godine napunila 15 godina vjernog služenja. Kada se zbroje godine njihovog prisutstva u Bogosloviji, vidimo da se radi o gotovo pola stoljeća koje su sestre posvetile Bogosloviji, brinući se o tome da bogoslovi, ali i svi oni koji su u raznim prigodama dolazili u Bogosloviju, okrijepe svoje tijelo.



Uz ostale sustolnike na ručku su bili prisutni preč. Vlado Razum, rektor crkve Corpus Domini, dosadašnji duhovnik u Bogosloviji te preč. Jakov Rađa, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta. Tijekom svečanoga ručka, preč. rektor Željko Faltak zahvalio je sestrama na njihovom vjernom i požrtvovnom radu i služenju u Bogosloviji, naglasivši kako će njihova odsutnost tek pokazati koliko su sestre uistinu bile tiha, ali važna prisutnost, samozatajno, a revno vršeći svoje poslanje.



Izrazio je isto tako radost što sestre Milosrdnice ne napuštaju u potpunosti Bogosloviju te da se raduje novim sestrama koje će doći, a koje osim svojim radom u kući svjedoče svojim primjerom života, ali i svojim molitvama, koje su od neizmjerne važnosti. Kao uspomenu na dugogodišnji boravak i rad u Bogosloviji, sestrama je poklonjena slika triptiha vitraja iz kapelice Presvetog Srca Isusova na kojemu se nalaze Presveto Srce Isusovo, Blažena Djevica Marija te sv. Josip.

U ime bogoslovske zajednice bogoslov četvrte godine formacije Petar Tisaj, koji je vršio službu glavnog poslužitelja, zahvalio je sestrama na njihovoj blizini, služenju, ali i svakoj upućenoj riječi i osmijehu koje su sestre svakodnevno upućivale bogoslovima te na svjedočanstvu odnosa s Kristom kroz molitvu i svakodnevni rad.



U zahvalnosti sestrama, s. M. Ivani i s. M. Meliti, zahvaljujemo i dobrome Bogu na njihovome životu te ih i dalje preporučamo Njegovoj dobroti, da ih prati u njihovom novom poslanju, koje će, vjerujemo, jednako srdačno i radosno vršiti kao što su to činile i tijekom svih ovih godina u Bogosloviji. Drage sestre, Bog neka Vas obdari svakim blagoslovom i hvala vam!

Andrija Miličević, pomoćni duhovnik
Fotografije: Petar Belina, bogoslov 5. godine formacije
Ispišite stranicu: