HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.02.2017.

Olimpijac Josip Glasnović posjetio sjemeništarce



Već tradicionalno, prvoga četvrtka u mjesecu, Međubiskupijsko sjemenište na Šalati otvara svoja vrata mladima. Ovog četvrtka, 2. veljače 2017. godine, gost susreta mladih bio je naš olimpijac iz trapa, Josip Glasnović.

Nakon dobrodošlice koju je izrekao domaćin, vlč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa, okupljenima se obratio Josip Glasnović. Naglasio je kako je put do životnih, tako i sportskih uspjeha obilježen golemim trudom i velikim odricanjima.

No upravo zato je blagoslovljen i pun dinamike koja nas izvlači iz osrednjosti i anonimnosti. Naš hrvatski olimpijac rado je svjedočio kako je vjera u Boga najvažniji pokretač do uspjeha.

Nakon svjedočanstva okupljena zajednica se uputila u sjemenišnu crkvu Presvetog Srca Isusova na euharistijsko klanjanje, nakon kojeg je uslijedila prilika za druženje.

Uz sjemeništarce, večer su glazbeno animirali mladi iz zajednice Kursiljo. Svemu ovom prethodila je sveta misa koja je okupila brojne vjernike o svetkovini Prikazanja Gospodinova.
Ispišite stranicu: