HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.07.2023.

Održane duhovne vježbe za vjeroučitelje u Samoboru

Nakon pune tri godine stanke zbog pandemije Covid-19 virusom, vjeroučitelji Zagrebačke nadbiskupije opet su imali priliku sudjelovati na duhovnim vježbama. Prve ovogodišnje duhovne vježbe održane su u Kući susreta Tabor u Samoboru, pod duhovnim vodstvom fra Ivana Matića. Misao vodilja cijelog susreta bila je “Ja sam put, istina i život”. Sam susret u Kristu započeo je 30. lipnja 2023. uvodnim razmatranjem i pjesmom nakon koje su uslijedili sveta misa i klanjanje.



Vjeroučiteljima se u subotu 1. srpnja 2023. pridružio i pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško predvodeći misno slavlje. U poslijepodnevnim je satima, nakon ispovijedi, a na traženje vjeroučitelja, fra Ivan Matić podijelio sakrament bolesničkog pomazanja te je blagoslovio one vjeroučitelje koji mu nisu pristupili. U večernjim su satima uslijedili molitva krunice i klanjanje.
 
Duhovne vježbe zaključene su u nedjelju 2. srpnja 2023. svetim misnim slavljem nakon kojeg su se vjeroučitelji vratili u svoje zajednice kako bi ondje mogli dalje nasljedovati Krista.

Tekst: Tamara Golan
Foto: Marija Prkić

 
Ispišite stranicu: