HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.06.2024.

Održana smotra zborova "Zlatna lira" u Župi bl. Alojzija Stepinca

U nedjelju 16. lipnja u Župi blaženog Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje, održala se 15. po redu smotra dječjih zborova "Zlatna lira". Smotra je počela u 15 sati, a nastupili su zborovi iz šest župa Zagrebačke nadbiskupije. Program smotre vodila je Petra Marolt, dugogodišnja animatorica u Župi i voditeljica zbora mladih "Credo".

Na samom početku voditeljica je pozdravila sve prisutne, zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na smotru. Pozdrave je uputio i župnik Župe blaženog Alojzija Stepinca vlč. Božidar Cindori. Prije nastupa svakog zbora voditeljica je rekla nekoliko važnih informacija o zborovima: odakle su, koliko dugo djeluju i koliko članova imaju.

Prvi je nastupio dječji zbor "Josipove pahuljice" iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Predstavili su se s dvije pjesme: Hajdemo zajedno i Prva pričest. Zbor je gitarom pratila voditeljica Monika Svetic Radočaj, a podršku su im dali s. Blandina Rakarić te njihov župnik mons. Antun Sente.

Zatim je uslijedio nastup zbora Krista Kralja, Župe Krista Kralja iz Domaslovca. Otpjevali su pjesme Magnificat (canon) i Božja ljubav, Božja snaga. Zborom upravlja vjeroučiteljica Barbara Dodić, u pratnji orguljaša Gabrijela Kobeščaka te gitarista i vjeroučitelja Antuna Dodića. Podršku su dobili i od župnika vlč. Ante Bojanića, koji ih je bodrio iz publike.

Nakon njih, svojim pjevanjem je sve prisutne oduševio i zbor "Samoborski krijes", Župe svete Anastazije iz Samobora. Predstavili su se s pjesmama Pastir Dobri i Neka te hvale, u pratnji vrijedne voditeljice Lovorke Grbac te sviračica: Petre Razum (klavijature), Eme Cesnik (mandolina) i Lee Cesnik (flauta).

Na smotri se pridružio i zbor "Josipov izvor", Župe svetog Josipa Radnika iz zagrebačkih Gajnica. Pod vodstvom bračnog para Mihaele i Domagoja Čondrića, zbor je donio veliku radost svima koji su ih toga dana čuli. Otpjevali su pjesme Srce predajem Ti/Prava radost te Zagrljeni u duši. Došao ih je podržati i njihov župnik vlč. Branimir Budinski. 

Uslijedio je Dječji zbor Uzvišenja Svetog Križa, Župe Uzvišenja Svetog Križa iz Kerestinca. Predstavili su se s pjesmama On dolazi da spasi vas i Silan Bog. Zbor djeluje pod vodstvom Tajane Phillips te Ivane Derniković.

Nakon gostujućih zborova, red je došao i na zborove Župe domaćina: zbora mladih "Credo", zbora mladih "Gloria" te dječjeg zbora "Stepinčevi mališani". Zbor mladih "Credo" predstavio se s pjesmama Prva ljubav i Duh je Sveti nad nama, zbor mladih "Gloria" pjesmama Blagoslov i Mesija, a dječji zbor pjesmama Tvoja Ljubav i Stepinčevi mališani. Zborovi djeluju pod vodstvom Petre Marolt (Credo), Lare Marušić (Credo, Gloria) te Ivana Prigorca (Stepinčevi mališani) i Ive Jurilj (Stepinčevi mališani).

Na kraju su svi zajedno otpjevali pjesmu Velik si.

Zborovi su pjevanjem veličali Gospodina, a među okupljenima probudili osjećaje radosti i zajedništva. Zlatna lira završila je podjelom zahvalnica te prigodnih poklonima svim sudionicima smotre, a potom je uslijedilo druženje uz okrijepu u oratoriju Ivana Pavla II. 
 
Iva Jurilj
Ispišite stranicu: