HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.11.2017.

Održana radionica za liturgijske čitače na Trnjanskoj Savici



Uz svesrdnu podršku župnika vlč. Antuna Vukmanića održana je u vjeronaučnoj dvorani Pastoralnoga centra Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici 11. studenoga 2017. radionica za liturgijske čitače.

Od čitača koji na nedjeljnim i dnevnim misama čitaju svetopisamske tekstove ovaj put ih se odazvalo osamnaest. Radionici su se pridružile neke nove osobe te dvije osobe izvan Zagreba i bogoslov iz naše Župe Marko Dominić, kojemu je radionica dobro došla u njegovoj formaciji za svećenika.

Pod stručnim vodstvom kompetentnih profesorica jezikoslovki sudionici su ponovili vježbe za glas, izgovor i disanje. Na vježbama je posebna pozornost posvećena aktivnom slušanju kako bi se uspješno pratilo tekst i poruku te ih potom moglo valjano prenijeti drugima.

Istodobno se učilo na tuđim pogreškama. Dosta vremena posvećeno je ostvarivanju govornih vrednota pri čitanju. Na primjeru zanimljivih i dinamičnih vježbi iz petnaestak tekstova sudionici su upozoreni na pogreške koje bi valjalo izbjegavati jer mogu mijenjati smisao svetopisamskog teksta.

Susret je završen molitvom krunice i sv. misom.

I ova radionica pokazuje da se u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici trajno skrbi o valjanom čitanju svetopisamskih tekstova i pripravi župljana za odgovornu službu liturgijskih čitača, pri čemu valja istaknuti zauzet trajan i samozatajan rad jezikoslovki iz naše Župe.

Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: