HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.03.2022.

Održana krizmanijada u Župi Dobroga Pastira u Brestju

U subotu 26. ožujka 2022. u Župi Dobroga Pastira u Brestju održana je Krizmanijada - cjelodnevni susret za ovogodišnje krizmanike. Zajednica mladih župe i ove godine pripremila je duhovno-zabavni sadržaj na temu "Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe".



Više od 70 krizmanika, nakon uvodne molitve te predstavljanja programa i animatora, podijeljeno je u nekoliko skupina. U zajedničkoj katehezi krizmanici su promišljali o prispodobi o izgubljenom sinu. Na kraju kateheze dobili su zadatak da napišu kakav bi bio njihov svijet s Kristom i kakav bi bio bez Krista.
 
Zatim su se krizmanici uputili na radionice u kojima su dobili zadatke da pripreme igrokaz o izgubljenom sinu, izrade plakat o duhovnim i tjelesnim djelima milosrđa, izrade umnu mapu o usporedbi prispodobe o izgubljenom sinu i izgubljenoj ovci, naprave fotopriču o putu izgubljenog sina te da pripreme objave na raznim društvrnim mrežama koje bi izgubljeni sin imao tijekom svog puta od odlaska pa sve do povratka milosrdnom Ocu.

Nakon plenuma na kojem su krizmanici prezentirali sve što su napravili uslijedio je obrok te igre u župnom dvorištu.
 
Susret je završio molitvom i pozivom krizmanicima da se uključe u razne programe zajednice mladih te nakon krizme krenu na susrete mladih.
 
Ines Sosa Meštrović
Ispišite stranicu: