HR

Aktualnosti

Objavljeno: 11.06.2016.

Održana 11. Dehonijada u Trnovčici - FRAMA Dubrava obranila naslov



U subotu, 11. lipnja 2016. u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici Hrvatska dehonijanska mladež, uz potporu Obiteljske zajednice župe, priredila je 11. Dehonijadu u čast Srca Isusova, po zagovoru sl. B. Leona Dehona, utemeljitelja Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca.

U ovogodišnjoj Dehonijadi sudjelovalo je rekordnih 20 ekipa sa 120 natjecatelja iz župa Zagrebačke nadbiskupije i šire. Radosno druženje mladih započelo je euharistijskim klanjanjem. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio duhovnik dehonijanske mladeži, o. Andrzej Wośko SCJ, a koncelebrirali su vlč. Tomislav Kralj, župnik župe sv. Nikole bp. u Bistri, o. Danijel Čolo, karmelićanin, remetski župni vikar, te o. Artur Makara, SCJ. U prigodnoj homiliji o. Wośko podsjetio je brojne mlade na karizmu i poslanje dehonijanske mladeži i njene obveze, te prigodno nagradio Barbaru Šafarić za njeno nesebično animatorsko djelovanje kroz 13 godina postojanja zajednice.



Nakon Mise, ekipe mladih okupile su se u mjesnom parku i okušale se u 10 zanimljivih i inventivnih igara koje zahtijevaju brzinu, okretnost, snalažljivost i znanje. Treće mjesto osvojili su Sesvetski ministranti župe Svih Svetih iz Sesveta, drugo mjesto ekipa župe sv. Nikole bp. iz Bistre, a pehar oca Dehona i po Dnevnik. Milosrđe Božje u mojoj duši sv. Faustine Kowalske za svakog člana ekipe, FRAMA Dubrava, čime je obranila svoj prošlogodišnji naslov prvaka. Mladima su se u drugom dijelu Dehonijade priključili i vlč. Nikola Platužić, župni vikar župe Obraćenja sv. Pavla u Retkovcu i vlč. Ivan Valentić, povjernik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Jelena Vuković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: