HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.11.2022.

Održan susret prve skupine Trajne formacije svećenikaU ponedjeljak 7. studenog 2022. godine u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održan je susret prve skupine Trajne formacije svećenika. Prvu skupinu čine upravitelji župa i župnici zaređeni u posljednjih deset godina.Uz koordinatora Trajne formacije svećenika preč. Ivana Lukića, susretu je nazočio i zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško. Nakon molitve Srednjega časa preč. Lukić predstavio je program i temu susreta "Što je sinodalno u svećeničkoj službi?"

Izlaganja su pripremili vlč. Dominik Glasnović, upravitelj Župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu, koji je govorio o sinodalnosti u odnosu župe i (nad)biskupije; zatim vlč. Josip Čulig, upravitelj župa sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom i Duha Svetoga u Noršić Selu, koji je progovorio o sinodalnosti unutar župne zajednice; te vlč. Ivan Lastovčić, upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi, čija je tema bila sinodalnost u životu svećenika.Nakon izlaganja uslijedila je rasprava, a susret je završen zajedničkim ručkom u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu.

U utorak 8. studenoga u prostorima NPI-a svoj susret imat će i druga skupina Trajne formacije svećenika - svećenici sa službama u ustanovama Zagrebačke nadbiskupije i župni vikari.

TUZN
Ispišite stranicu: