HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.06.2023.

Održan oratorij za djecu Župe Krista Kralja u Domaslovcu



U subotu 17. lipnja 2023. vlč. Ante Bojanić, upravitelj Župe Krista Kralja u Domaslovcu, sa župnim animatorima organizirao je oratorij za djecu koja su kroz cijelu pastoralnu godinu bila aktivna u župnim katehezama, ministriranju i dječjem zboru. Oratorij je započeo ispred župne crkve molitvom, a nakon toga je oko pedesetero djece krenulo autima putem Samoborskog gorja prema gostinjcu svetog Bernarda na Velikom Lovniku.

Dolaskom na Lovnik djeca su podijeljena u tri grupe prema dobi. Animatori su preuzeli svoje grupe i započeli s planiranim tijekom susreta – upoznavanjem kroz igru, igranjem društvenih igara kroz pjesmu i ples, izvedbom skeča na temu iz evanđelja. Nakon prvog dijela oratorija slijedio je zajednički ručak, a nakon ručka je za vlč. Antu pripremljeno iznenađenje za skori rođendan s tortom i plakatom na kojem su djeca pisala svoje čestitke, crteže i zahvale župniku. U drugom dijelu oratorija svaka grupa je prezentirala svoj rad i što su napravili tijekom jutra. Posebna radost i smijeh odjekivali su cijelom šumom. Nakon predstavljanja svake grupe oratorij je nastavljen natjecateljskim igrama.

Na kraju susreta svi su se sudionici okupili oko špilje Gospe Lurdske i zahvalili Isusu i njegovoj i našoj Majci na svim milostima primljenima u ovoj pastoralnoj godini, a svaki sudionik dobio je zahvalnicu za aktivno sudjelovanje u raznim aktivnostima i susretima tijekom protekle pastoralne godine.
 
Tekst: Ivana Vlahović



Ispišite stranicu: