HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.03.2022.

Održan Križni put za nerođene u Zagrebu



U petak 25. ožujka 2022., na svetkovinu Blagovijesti, održala su se u organizaciji inicijative 40 dana za život i udruge Hrvatska za Život dva velika svečana pokornička križna puta za nerođene u Splitu i Zagrebu.



Križni put za nerođene u Zagrebu je počeo kod Kamenitih vrata. Postaje su predmolili svećenici, redovnici i redovnice, križ i slike postaja križnog puta nosili su ministranti Župe Marije Pomoćnice kršćana s Knežije, a pjesmu "Stala plačuć' tužna mati" pjevala je muška klapa. Slike postaja križnog puta replike su umjetnice Iris Mihatov Miočić, a originali se nalaze u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Zadarskoj nadbiskupiji.



Predivno je bilo vidjeti mnoštvo ljudi koji s Majkom Marijom hodaju za Križem, kleče na ulicama grada pred svojim Kraljem, prikazujući sve one, koji su na bilo koji način sudjelovali u prolijevanju nevine krvi nerođene dječice.



Na samom kraju križnog puta mons. Zlatko Koren, katedralni župnik, dočekao je okupljene vjernike te izmolio posvetu Bezgrješnom Srcu Marijinu za čitavo čovječanstvo, a napose Rusiju i Ukrajinu.


 
Do kraja korizmene kampanje ostalo je nešto više od dva tjedna. I dalje se bdije i moli za najmanje među nama u 37 gradova diljem Hrvatske, a članovi Inicijative pozivaju sve da se pridruže miroljubivom bdijenju u svom gradu.

40 dana za život
Ispišite stranicu: