HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.03.2023.

Održan križni put po Župi sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu

Župa sv. Franje Ksaverskog u Vugrovcu svake godine na petu korizmenu nedjelju organizira križni put po Župi. Postaje križnoga puta raspoređene su po velikom dijelu Župe, a osim župljana u molitvi i hodu za križem, sudjeluju i gosti. Ove godine 70-ak vjernika, predvođenih župnikom Filipom Lucićem, molilo je i razmatralo Kristovu muku uz tekstove Križnog puta čiji je autor sv. Josemaria Escriva.


Molitveni hod započeo je u crkvi-šatoru, postavljenom uz župni dvor u blizini crkve, druga postaja bila je uz crkvu sv. Mihalja, jer se obje obnavljaju nakon potresa, da bi se put nastavio uz i niz brijeg do kapelice u Gorancu, gdje je redovito sedma postaja.



U nastavku križnog puta slijedili su novi usponi do nekadašnje crkve sv. Benedikta te spuštanja do raspela i crkve-šatora, gdje je održana završna molitva i blagoslov sudionika.


 
Na križnom putu po Župi na svoj način sudjeluju brojni vjernici, među kojima su i oni kojima je takav hod prezahtjevan, osobito molitvom i gostoprimstvom u vidu organizirane okrjepe za hodočasnike. (M. P.)
Ispišite stranicu: