HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.01.2020.

Održan drugi sastanak Organizacijskog odbora SHKM-a u Zagrebu



U prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola održan je u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine, pod predsjedanjem mons. Tomislava Subotičanca drugi sastanak Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu.

Nakon uvodne molitve usvojen je zapisnik s prethodnog sastanka te je izloženo sve dosad napravljeno u pripremi Susreta. U vremenu došašća u župama su podijeljene sličice s prigodnim tekstom koje su dijeljene nakon zornica u devetnici do Božića. Tijekom blagoslova obitelji župnici su vjernicima podijelili obrasce za domaćine koji će svoje domove staviti na raspolaganje mladim hodočasnicima, dok se od nedjelje 19. siječnja u svim župama Zagrebačke nadbiskupije na nedjeljnim misama moli molitva za SHKM.

Nadalje, na sastanku je istaknuto da su otvorene prijave za volontere koji će se uključiti u organizaciju kako bi susret ovakve veličine mogao biti održan.



Prijave za volontere traju do 31. siječnja. Također, vlč. Valentić naglasio je da su prijave samih sudionika otvorene te da traju do 15. ožujka.  Pripremne kateheze objavljene su u digitalnom obliku, a trenutno se i tiskane knjižice prosljeđuju na župe. U narednom razdoblju program Susreta bit će razrađen do detalja te će biti dostupan na službenoj mrežnoj stranici Susreta, koja je u pripremi.

Članovi Organizacijskog odbora su: zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, generalni vikar mons. Tomislav Subotičanec, povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Valentić, nadbiskupijski ekonom preč. Tomica Šestak, mons. Nedjeljko Pintarić, ravnatelj UZUK-a preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda preč. Borna Puškarić, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu mons. Zlatko Koren, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva vlč. Jakov Rađa, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije vlč. Tomislav Hačko, župni vikar Župe sv. Ivana apostola i evanđelista, Zagreb – Utrina vlč. Ante Bojanić, studentski kapelan don Damir Stojić, predsjednik SKAC-a Palma p. Tomislav Špiranec, povjerenik za mlade Franjevačke mladeži fra Filip Đurđević, voditeljica Zbora mladih Zagrebačke nadbiskupije Josipa Šunjo, voditeljica Temeljne formacije animatora Brigita Gojak te Ivana Bosiljevac, tajnica Odbora.

Sastanak je prošao u plodnom i konstruktivnom dijalogu te su podijeljeni zadaci koji trebaju biti izvršeni u nadolazećem razdoblju. Istaknuto je da pododbori nastavljaju s daljnjim radom i pripremama za Susret.

Zaključujući sastanak mons. Subotičanec naglasio je da će zaključci biti predstavljeni na nadolazećem sastanku Središnjeg organizacijskog odbora SHKM-a koji će se pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića održati u petak 24. siječnja.
Ispišite stranicu: