HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.04.2017.

Održan 9. križni put biciklima



Devetu godinu za redom, u subotu 8. travnja 2017., zajednica mladih župe Dobrog Pastira u Brestju organizirala je križni put biciklima. Na početku je sudionike blagoslovio vlč. Ivan Filipčić, župnik župe Brestje te su nakon toga mladi krenuli po župama Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Prvo su posjetili župu Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici gdje su, uoči početka župne ispovijedi, sudionici molili drugu postaju s okupljenim vjernicima. Zatim su uslijedile postaje kod križa u centru Sesveta i stara župna crkva Svih Svetih. Dječji zbor župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima dočekao je sudionike na petoj postaji.

Neobilazna je bila i kapela Srca Isusova u Popovcu gdje su, uz okrepu, sudionike dočekale sakristanka Marica i članovi zajednice mladih župe Soblinec. Sedma postaja bila je na groblju na Markovom Polju gdje su mladi molili za sve pokojne koji počivaju na tom groblju. Osma postaja bila je rezervirana za posjet obitelji Vukelić koja već 9 godina prima mlade na ovom križnom putu biciklima. U ovoj postaji sudionici su posebno molili za člana te obitelji, prerano preminulog dragog prijatelja zajednice mladih župe Brestje.

Na postaji kod srednje škole Sesvete mladi su molili za sve profesore i učenike te škole, a nakon toga je slijedila postaja kod spomenika branitelja koji su dali svoje živote za našu domovinu te kipa Blažene Djevice Marije na zagrebačkoj ulici. Kuća “Srca Isusova i Marijina” za smještaj trudnica i majki s djecom bila je jedna od sljedećih postaja na putu. U nju mladi župe i inače rado dolaze te se uključuju u humanitarno djelovanje udruge Betlehem. Osnovna škola Brestje bila je početak školovanja većini sudionika pa su sudionici u molitvi zahvalili na svim prijateljstvima i svemu što su naučili tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Zadnja postaja bila je ispred crkve, pored kipa bl. Alojzija Stepinca kome su mladi preporučili sve župljane i sve one koje su na svome putu susreli.

Sveti Kristofor, zaštitnik putnika, kojem su se i ove godine utjecali mladi, ponovno im je pružio siguran put i lijepo vrijeme. Križni put biciklima tako je bio i misijskog karaktera. Prikupljeni prilozi dani su za akciju MIVA Hrvatska. U njoj se od prikupljenih sredstava kupuju vozila za misijske zemlje zahvaljujući kojima će možda nekome biti spašen život, vraćeno zdravlje, omogućen put u školu.
 
Uz malo boli u nogama, ali uz pozitivne misli i lijepa iskustva, željno se iščekuje iduća korizma te s njim i jubilarni 10. križni put biciklima.
 
Petra Galović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: